Bacchus hundeliv.  

Juli - aug - sep. 2011

11 august

 

Afsted på tur med Annie og Kiko kom vi da i dag, men det var tydeligt at Bacchus flere gange på turen blev forstyrret af Kiko´s særlige dufte. Kiko har nemlig sat løbetid på programmet.

Trods forstyrende elementer blev det en dejlig tur ned til søen med blå himmel, store lamse skyer og masser af vind og Bacchus var let af aflede de gange instinket tog over.

Bacchus krævede en forklaring

Kiko duftede altså !

uh ha da da hvor var det svært at styre mundvandet i dag.

heldigvis blev Bacchus også draget mod andre dufte

og de to venner kunne det meste af turen hygge sig som altid 

på bænken kunne de da også tage deres velfortjente slapper

men vi glæder os nu allerede til den løbetid er overstået.

for nu går der en rum tid før de to venner igen kommer på tur sammen :-)

Hjemme skulle Bacchus så lige ud på en lille søgeopgave i haven og Bacchus var selvfølgelig på pletten, selvom opgaven dog blev løst unden alt for megen iver for sagen, men på Bacchus egen firnulige måde fandt han da til sidst alle skiver pålæg der lå på havestolenes arm og ryglæn.

Det sjove var, at da han manglede en skive skulle han pludselig helt ned i baghaven, bare lige for at lette ben og så gik turen ellers målrettet tilbage til opgaven, hvor han lige gik en runde omkring bordet og så hen og hapsede den sidste skive skinke. 

Skinken på alle armlæn blev hurtig spottet

men dem på ryglænende drillede lidt :-)

"jo der dufter altså stadigvæk ved den stol"

"står der mon noget på bordet ?" næææ

"kan det være gemt på hegnet ?" næææ

det er altså mærkeligt at der ikke er noget på bordet

for her dufter !

Halli hallo - hvad skurre mit øje

 Skinke på den anden stolryg

ja så afsted det gik over for at hapse skiven på den anden stolryg

men hvad nu - hvad med den sidste skive

 når man skal, så skal man altså

nå hvor kom vi fra, 

åh jo Bacchus skulle da lige tilbage og have den sidste skive med. hi hi.

 

 

 

8 august

 

En herlig weekend er gået, hvor vi har været en del natstående, derfor blev det udover gode morgenture i skoven også til spændende natture både fredag og lørdag nat sammen med Annie og Kiko, og selv om turerne såment ikke bliver så lange som en dagtur, er der ingen tvivl om at sådan en tur giver godt for Bacchus er helt væk i sin egen dufterus og alle sanser blev vist brugt da vi går gennem byen og over forbi gården.

Ih hvor har vi meget glæde af vores gåture med Annie og Kiko, alligevel følte jeg, at Bacchus og jeg skulle ud på en stille enetur om søndagen, Annie og kiko skulle jo heller ikke gå hen og blive trætte af os. Heldigvis bliver der tid til begge dele.

Men så var det altså morsomt at Bacchus og jeg om aften ved en 21 tiden, helt ude for luftetid lige skulle følge Cesilie, Amalie skole veninde hjem, ja så mødte vi Annie og kiko, de stod og snakkede med det unge par der lige fornyligt har fået den lille hvalp som vi tidligere har hilst på.

Hun hedder forresten Luna

Ja så var Bacchus og jeg da nød til lige at hilse på og vi havde ikke stået der længe før vi blev enige om lige at smutte en tur op af sandvejen med hundene og de nye ville meget gerne med. Det var så morsomt at se hvor gamle og satte Bacchus og kiko pludselig var for når den lille hvalp hoppede op og ned, gik de to videre og lignede nogen der havde meget vigtigere ting for. Jo hvalpe tiden er vist for længst glemt for de to.

Turen gik rigtig godt og der blev snakket meget hund, men øv var det at jeg desværre ikke havde mit kamara med for jeg ville gerne have haft et billede af os, nu hvor vi lignede en hel hundeklub som var på tur :-) 

Bacchus :-9

på en stille enetur med mig.

3 august

Da vi har sommerlignede tilstande står den kun på skovtur i denne tid, det er fantastisk skønt og skyggefuldt at gå der lige nu, og hundene syntes bare det er det bedste, ih hvor har de travlt med alle duftene.

Til stor morskab må vi tilgengæld døje med at Bacchus  hele tiden hiver 1 præmien for at have flest burre med hjem ja Annie gider slet ikke stille Kiko op i denne konkurrance. Der er heller ikke meget at prale af, ikke en gang selvom hun gør sig rigtig umage Hi hi

Kun et par sølle frø var det lykkes Kiko af få på

 nej så er der meget mere at prale af her, hvor vi har en sand mester med ægte velkropels

men heldigvis fjernes det nemt med en hurtig børstetur

og skulle det ikke helt være nok klares resten da bare i sofaneseren hos mor :-)

jo det er da skønt med skovtur

og her er lige et par få stemningsbilleder

 lidt men godt :-)

 

2 august

Sikke en begivenrig dag, Bacchus fik uventede besøg af lille Ludvig, jamen hvem er dog lille Ludvig, jo det er såment min søsters nye hund.

 Ludvig

Lille og ny som han var, syntes han nu nok at store Bacchus var lidt farlig, bedre gik mødet med Kiko der jo ikke hilser så anmassene.

        

 

efter de havde fået hilst lagde Bacchus sig pænt

og Ludvig kunne så kigge sig lidt omkring i ro og mag

først på terassen

  

  

 og så på plænen

hvor der blev duftet lidt til et af Bacchus kødben

Og så lige pludselig - Ja vi syntes nærmst de lige var kommet, så var lille Ludvig blevet så træt at det var tid at tage hjem igen.

Dejligt at hilse på Ludvig, kom snart igen :-)

 

29 juli

 

Her emmer det stadigvæk af ferie, selvom der nu ikke er mange dage tilbage, de sidste dage skal bare bruges til det vi gider og gode ture det gider vi helt sikkert, det er også blevet til nogle gode stunder med Annie og Kiko,(Arne går stadigvæk og døjer med hans fod) den anden dag tog vi ud til Gystinge sø og sikket et vejr med en himmel så smuk, det var en kanon tur, hvor vi først gik langs den ene side af søen og bagefter langs den anden side, vi havde to godt brugte hunde med hjem :-)

Turen vil vi huske på at Kiko fik rullet sig godt og grundigt, så slemt at det hang i guilander på hende og stank fælt. Annie  tog en rask beslutning, Kiko skulle kærlig men bestemt vaskes ved vandkanten. Kiko var vist godt klar over at hun måtte finde sig i det for hun tog det ganske pænt. Jeg hyggede mig meget over sceneriet og kunne da heller ikke dy mig for at komme med overlegne bemærkninger om at Bacchus ihvertfald ikke gad rulle sig i noget der var så klamt.

Dufte marie lige inden hun kom i poolen 

At blive vasket er jo ikke lige hende, hun går bestemt kun til vandkanten.

Onsdag morgen blev der slet ikke serveret morgemad, for Bacchus havde fået en tid hos dyrlægen

Der var sådan set to ting vi godt ville have set på. Det ene var på grund af at jeg troede han havde fået noget i næsen da vi var på ferie, på en tur gik han som sædvanligt og snuste og pludselig fik han et mega nyseflip, de næste par dage nyste han nu og da, jeg var sikker på at han havde fået et insekt eller noget andet op i næseboret, men nyseriet aftog og Arne sagde " han er da bare blevet lidt forkølet på grund af klimaanlægget i bilen", ja det var da muligt, men jeg havde stadigvæk nyseflippet på min nethinde, dagen efter vi var kommet hjem, syntes jeg altså at han slikkede sig om munden hele tiden og da jeg sagde det til Arne siger han, "pjat han har da altid slikket sig , ja det havde han jo nok, men jeg syntes alligevel at han slikkede sig på en anden måde end han plejede, som om noget gernerede ham. Da han så næste morgen havde lavet et lille sår på hans kind fordi han havde ligget og krasset sig med hans bagpote, var jeg bare sikker på at han skulle have tjækket luftvejnene hos dyrlægen.

Det ledte mig vidre, for vi havde sådan set også snakket om hans tænder og var efterhånden blevet enige om at selvom dyrlæge Jens havde sagt at han godt kunne vente til næste år med at få ordnet dem, så syntes vi selv at det var på tide. Derfor blev der ringet og vi fik en tid onsdag kl 10, hvor han blev afleveret og hentet igen seks timere senere, åh hvor var han glad for at se os og hans tænder var blevet så fine, men han havde altså ikke noget i næsen, heldigvis da, men hans øre havde været fulde af snask, så vi har fået lidt at dryppe med.

Sådan er det jo, sagen bliver aldrig rigtig opklaret om han har haft noget i næsen eller han bare har været lidt forkølet på grund af klimaanlæget, men hovedsagen er jo også at han er blevet tjækket så jeg har fået ro i mit lille hoved, for efterhånden havde han i mine tanker et helt hvepsebo boende i næsen.

Hjemkommet fra dyrlægen var der ikke meget "go" i Bacchus, nej han var temmelig sølle og ville allerhelst bare ligge for sig selv.

Heldigvis var Bacchus i sit gamle jeg næste morgen og vi fik da også lokket Annie og Kiko med på en tur til Monet skoven hvor åkanderne var i fuld flor :-)

På vores vej mødte vi også stålormen, et pragt eksemplar af slagsen

På vores ture har vi efterhånden en del konkurrencer, det gælder nogen gange om hvem der får rullet sig mest, hvem der får strintet mest på turen og da Bacchus efterhånden næsten ikke kan føgle med i disse discipliner Hæ hæ. Ja så måtte vi jo på banen da vi havde været gemmen et gedint pladderhul for hvem mon vandt pladder testen?????

Jo det gjorde Bacchus da heldigvis

men trods det høje konkurrance niveau

er de to hunde bestemt bedste venner

 

25 Juli

Ferieberetning fra Bacchus den vidtberejste.

Bacchus er nu kommet hjem fra en herlig ferie og turen er forgået som altid i bil med vores super gode campingvogn og igen i år kørte vi sammen med Arnes søster og familie, så hele besætningen var 4 voksne, 4 teenager og så Bacchus.

Det bedste ved camping er, at ferien starter lige fra det øjeblik vi kører ud af vores indkørelse og på det tidspunkt er der intet planlagt om hvor turen skal gå hen, dog var der stemning for at vi skulle køre syd på, måske til tjekkiet, Frankrig eller måske bare Tyskland. 

I bilen blev der igen lukket op imellem sæderne så Bacchus kunne følge lidt med, det er en særlig ferieting og bliver kun brugt ved sådanne lange turen. Sidste år brugte Bacchus næsten ikke hullet, men i år havde piben dog en noget anden lyd, selvskabsløven sad bogstaveligt talt med hovedet i hullet på hele turen, herligt og komisk så det ud. :-D

 

Førte stop blev selvsagt i tyskland og efter masivt pres fra de unge mennesker bliver det på Sudsee campingplads ( samme sted som vi var sidste år), der er jo alt hvad de unge mennesker har brug for :-)

De oplevede da også en super sjov spørgelsesaften med super gode effekter med lys og lyd i skoven, lige noget for dem.

Sudsee by nigth

andre nød bare at vi endelig kunne få lov til at slappe af. 

Bacchus skulle dog lige vænne sig til den nye tilværelse og lidt brok over at skulle være lænkehund kom der da også fra ham ind imellem, det er jo også lidt af en begrænsning, når han nu er vandt til at kunne futte rundt som det passer ham, men sådan er vilkårne nu på camping og Bacchus var da også hurtig til at acceptere tingenes tilstand, som nu heller ikke var så ringe endda.

 Bacchus venter pænt på afgang, snart måtte nomaderne vidre

og da kører turerne var lange syntes Bacchus det var på sin plads at han fik lidt blødt til hovedet så han hapsede da lige køkkenrullen fra pigerne, ja ja det manglede da bare.

 
endnu en plads blev erobret, det blev en enkel nat i Holland
 
 
det var der hvor Bacchus lige gav Ann-Sofie lektioner i nogle af hans hundekunstner og det var bestemt værd at gøre sig umage for, sikke en beløning hun dog viftede med.
 
Hej five,                                                 pølse på poter
 
 
 
og rulle var ingen sag, når der var Store Klaus på spil.
 
men hvad denne hundekunst hedder ved jeg ikke og jeg ved heller ikke hvorfor han lige skulle hvile snuden på sædet under armlændet på en af vores camping stole, sjovt så det ud og ikke til at stå for.
 
 
Alle Jublede da der stod Frankrig på skiltet
 
Bortset fra Bacchus, han var vist ligeglad.
 
 
Peronne blev næste stop det var en hyggelig by som gav mange gode oplevelser
 
Da vi var der på Bastiljadagen var der fest i byen med festlig markedplads og stort fyrværkeri om aften
så til markedspladsen det gik
 
 
hvor der blev købt fiskegrej og klude til de unges sparesomme garderober
 
 
 
 Her ses de unge og smukke med Arne og Bacchus :-)
 
 
Tilbage ved pladsen var det tid at tænde op i Fars nye gas grill, købt dagen før vi red afsted og Arne kan med rette være stolt over hans fine køb, den var super god og passede perfekt til vores ferie form hvor der bare skal grilles når hele banden er klar og mega sultne.
 
 
jo det kræver stor ekspertice at styre sådan en gas sag, men det klarede mændene til UG
 
 
senere var alle oppe for at se det store fest fyrværkeri undtagen Bacchus og jeg, vi blev hjemme i campings gemakkerne og det havde vi intet imod.
 
 
By udsmykning
 
 
Pladsen lå meget hyggeligt langs en flod hvor mange både kom forbi og en havde camperet i ægte comboystil
 
 
det var et hyggeligt sted at gå morgetur
 
 
 sådan en stokrose vil jeg altså også gerne have hjemme i min have
 og mine smukke piger, dem kan jeg vist godt være stolte af
 
Da vi nu var kommet til Frankrig, ved jeg jo at vi ikke skal drikke vandet, men jeg blev da lidt i tvivl om Bacchus nu også lige frem skulle have speciael vand, for han går jo ikke af vejen for at drikke alt muligt så hans mave kan næsten ikke være lige så sart som vores alligevel var jeg meget i tvivl da jeg tilbød ham det Franske vand. Bacchus afgjode nu selv sagen for det Franske vand gad han da ikke at drikke nej han skulle bestemt have flaske vand lige som vi andre.
 
"fy for pokker da det franske vand er ikke lige mig"
 
 
I campingvogen er pladsen jo trang, men det har Bacchus intet imod, nej han forstår bestemt at indrette sig og sno sig det kan han, både den ene vej -
 
 
og den anden vej
 
 
og det er tydeligt at han ikke føler at han ligger særligt meget i vejen når jeg skulle kokkererer.
 
 
Da turen gik til de Franske alper kunne man jo lige så godt ligge sig godt tilrette i hullet
 
 
Vi fandt en fed plads i 750 meters højde
 
 
og her i 1000 meters højde var udsigten ikke af gimse af, men koldt var det, temperturen viste kun 8 grader.
 
 
 
Total camping hygge og igen bedste venner, dagen før udspillede der sig et lille drama som kostede et armlæn på den ene campingstol og en forstuning af Arnes fod og et blåt mærke i siden på Amalie
 
Vi var kommet ind på en plads og hele holdet sad og spiste, og en af grundene til at Bacchus er bundet er jo ikke fordi han stikker af, men fordi han letter hver gang en hund går forbi, det er nok den største ulempe ved at have ham med på camping, for der er hunde overalt. Jeg havde bundet Bacchus omkring min stol med en lille løkke, pludselig kommer en hund i snor forbi, Bacchus letter med så stor en kraft og bemærker ikke lige at hele armlænet bliver flået af og flyver med stor hast ind i siden på Amalie. Bacchus har kun øje på hunden, jeg er i raket fart efter ham og Arne letter også i en sådan en fart at han får jokket forkert. ja fat i Bacchus får vi og han forstod da ikke hvorfor vi skulle lave så meget ballade bare fordi han lige fik lyst til at hilse på.
 
Arne med is på foden og stolen nu med kun et armlæn
 
 
men turen forsatte da......
 
 
med masser af bjerge
 
 
og en spændende grotte
 
 
og et pletskud af vores smukke børn
 
men snart var vi i tyskland og turen gik igen nordpå men der var stadigvæk et par overnatninger endnu
 
Trip trap træsko, her var alle blevet putte klar
 
og rundt på en plads mere
 
 
 
 
På lange kører ture bliver det også til mange pauser på diverse rastepladser og det har Bacchus helt styr på hvordan sådan noget skal forgå, først sidder man pænt indtil der bliver sagt værsgo så går vi en lille runde rundt på rastepladsen på de grønne arialer og der bliver der duftet og tisset og bimmerlim hvis det er tiltrængt og så skal vi ellers tilbage til flokken og have lidt vand og lidt gotter og så ligger han sig ellers bare klar og venter til turen igen går på vejen, nå ja hvor svært kan det være.
 
næsten hjemme i Danmark var der stadigvæk fred og ro på bagsæderne, ingen var vist utilfredse med forholdene
 
 
de var da bare for søde
 
 
 
Om Bacchus vidste det var den sidste tur inden vi kom helt hjem eller om han bare var blevet for kendt med forholdene, ihvertfald begyndte han at møve sig længere frem så han pludselig sad med hele overkroppen gemmen hullet ingen tvivl om at hvis han ikke øjeblikkeligt blev gennet tilbage sad han snart på skødet af Arne ved rettet, derfor blev et par godbidder smidt om og Bacchus mokkede sig da også strask tilbage, selvom Arne grinede og sagde at det lure han da hurtigt at hvis han da bare mokker, falder der straks et på bidder.
 
Først blev en pote klemt ind
 
 
så blev hele kroppen presset ind
 
 
"hvad så er det ikke snart på tide at jeg skal have en af de gode pladser"
 
 
neej så slem blev han nu ikke, men det var nok godt at vi var hjemme.
 
Ude godt men det var også dejligt at komme hjem, første dag hjemme blev der da også slappet totalt af
 
 
 næste dag kom Kiko med flag og vi følte os meget savnet
 
 
 og gensyns glæden var da heller ikke til at tage fejl af
 
 
 og vi kvitterede med en tur til søen, en våd en af slagsen og alting var fuldstændigt som det plejede være
 
 
og hvor var det da bare skønt
 

3 juli.

 

Mange ture bliver der gået, mange flere end jeg når at skrive om og rigtig mange går ned til søen, vi kan gå den tur igen og igen og selvom man skulle mene, at der så ikke er det helt store at skrive om, syntes jeg nu altid vi kommer hjem med så mange forskellige gode oplevelser, at der altid er lidt nyt at fortælle.
 
 Lige nu nyder vi at gå ind på den lille sti vi fandt fornyelig, den går parelle med vores sædvandelige vej og selvom den ikke er særlig lang, er den alligevel total hyggelig, for stien er smal og snoet og ligger helt tæt på et lille åløb og beplantningen er ganske tæt. 
 
Alle sanser bliver brugt sådan et sted, her den anden dag vrimlede det pludselig med fiskeyngel i 1000vis i åen og det er uden overdrivelse, men da vi så gik der i går så vi ikke en eneste.
 
Fiskeyngel i 1000vis 

En af dagene fandt vi en bold

Strask kom der lidt Laudrup over Kiko

der skulle dribles lidt inden vi gik vidre

Kort efter kom vi til vores bænk og stemningen ved dette billede er vist ikke til at tage fejl af

 der var nemlig totalt fred og ro og masser af lykke .
 
 
Tilbage ved gården så vi at der var kommet små grise, nej hvor var de dog søde
 
de kunne ikke være mere end en dags tid gamle, sidst vi var forbi så vi da også at grissemor næsten ikke kunne stavre afsted.
 
 
 
Uvejrs patruljen ryggede ud igår, Bacchus, Amalie og jeg hentede straks Kiko da det begyndte at buller i det fjerne, mange steder kommer der jo lige nu vand i spandevis, men her er vi heldigvis gået helt fri, men masser af lyn og buller har vi haft.
Kiko satte nu også stor pris på at blive hentet og Bacchus´s rolige adfærd over for torden, beroligede hende en hel del og mens det værste var over os, fandt hun da også en plads som hun mente var det bedste sted for hende
 
 nemlig tæt på Bacchus og under trappen
 

 
Da Kiko blev hentet ved midnattid, skulle Kiko som altid ud at gå nattur og da det var lørdag og vi bare kunne sove længe i dag sagde jeg frisk og frejdig " Bacchus og jeg vil da gerne med ud på nattur" og afsted vi kom, ihh hvor var det skønt at gå på den tid af natten, det havde Bacchus bestemt ikke noget imod og oplevelsen blev ikke ringere af at aftenen nu var hel fantatisk lun og hel trope agtig.
Nattur er bestemt noget særligt og Annie og Kiko skal ikke mere være sikker på, at de har deres natture for sig selv:-)
 
 
Da vi simpelhen ikke ved hvornår vi hiver telt plykkerne op og fare afsted på ferie, har Amalie og jeg gået og hygget os med at gøre campingvognen klar med sengetøj og andre småting og som sædvaneligt blev Bacchus bundet med lang snor ude ved vognen, selvom det virker komisk, for Bacchus render overhovedet ikke rundt når vi går der frem og tilbage, næ han ligger sig godt tilrette i ægte camping stil og  da vi var færdige lå han der stædigvæk flere timer efter .
 
Først en halv time på den ene side
 
så en halv time på den andn side
 
 
så på "maven" en time til halvanden  
 
meeen da det blev madtid kunne det nok være at luren var slut :-)
- de basale behov skal jo passes.
 
 
Mulle passer nu også sine basale behov
 
mus, dem fanger hun mange af men hun deler bestemt ikke med Bacchus
og hendes udtryk til Bacchus var helt klart
Skrid med dig !!!!!